Eerste balletje kan vanaf zondag getrapt worden op Cruyff Court

Update – Het gloednieuwe Cruyff Court aan de Serviliusstraat is bijna klaar voor gebruik. De afgelopen weken is er hard gewerkt om het trapveld gereed te maken voor gebruik.

Eerder deze maand werd het startsein gegeven voor de aanleg van het Cruyff Court. Nadat de toplaag van het voormalige voetbalveldje was verwijderd kon meteen worden gestart met het vernieuwen van de bestrating en de plaatsing van het hekwerk en voetbaldoelen. Woensdag werd het kunstgras gelegd en dat betekent dat er zondag (was eerst donderdag) al gevoetbald mag worden.

Het is de bedoeling dat het Cruyff Court in de toekomst gebruikt gaat worden als ontmoetingsplek voor jongeren. Punt Welzijn, scholen en verschillende sportclubs gaan er activiteiten organiseren waardoor de jeugd weer meer gaat bewegen.

De officiele opening staat gepland voor zondag 18 september.

Update: niet vanaf donderdag, maar vanaf zondag kan er een balletje getrapt worden. Vanwege omstandigheden is de openstelling enkele dagen uitgesteld. De briefjes aan de poort zijn aangepast (zie laatst toegevoegde foto).