Aanhouding na handgemeen in binnenstad

De politie werd maandag rond 16.30 uur gealarmeerd vanwege een incident in de binnenstad van Weert.

Volgens omstanders was er onenigheid ontstaan tussen een man en een groepje meiden. Het incident zou zijn ontstaan in de steeg naast het museum aan de Meikoel en verplaatste zich naar de Markt. Het liep, volgens bezoekers van de omliggende terrassen, uit op een handgemeen met het nodige geschreeuw erbij. Wat de aanleiding is geweest, is onbekend.

Op de Markt kwam de politie met drie eenheden ter plaatse. Er werden gesprekken gevoerd en de man in kwestie begon zich vervelend te gedragen. Het vermoeden was ook dat hij onder invloed was van alcohol had omdat hij een fles Jägermeister bij zich droeg.

De man werd in de boeien geslagen en is overgebracht naar het politiebureau. Een aantal getuigen is meegegaan naar het bureau om een verklaring af te leggen om zo de toedracht van het incident te achterhalen en vast te leggen.