Centrumbewoners willen dat politie vaker komt laseren

112 Algemeen Weert 11 reacties 2 min. leestijd

“Dat ze ’s nachts ook maar komen ‘flitsen’, dan rijden ze hier als gekken”, vertelt een buurtbewoonster. Ze is blij met de aanwezigheid van de politieagenten die zaterdagavond in het centrum een snelheidscontrole uitvoerden.

De agenten staan te laseren omdat bewoners van het centrum daarom hebben gevraagd. Ondanks de tig zebrapaden op de singelring van Weert, blijft het een uitdagend parcours voor een aantal automobilisten.

Donuts draaien

De splitsing met de Driesveldlaan (bij het stadhuis), waar ook veel aanrijdingen met fietsers plaatsvinden, biedt ook voldoende ruimte voor het maken van donuts. Voor de veelal jonge automobilisten geeft dit een adrenalineshotje, maar de centrumbewoners vrezen dat het een keer ernstige gevolgen gaat hebben.

Angst bij overstreken zebrapad

Buurtbewoners durven ook niet zomaar een zebrapad op te lopen omdat auto’s voorrang nemen. In het verleden heeft dat, aan de Oelemarkt-zijde van de singel, al meerdere malen geleid tot ongevallen.

Vaker komen

Tijdens de snelheidscontrole kwamen meerdere buurtbewoners tijdens hun avondwandeling een kort praatje maken. Ze spraken veelal de wens uit om nog vaker te controleren. De wijkagent gaf aan dat ze er al stonden vanwege de signalen vanuit de buurt.

Meerdere overtredingen

Vanwege de vakantieperiode was het relatief rustig op de singel. Desondanks kregen meerdere automobilisten zaterdagavond een boete voor het overschrijden van de maximum snelheid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
11 reacties