Vrijdag extra veel snelheidscontroles in heel Europa

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Door heel Europa vindt aanstaande vrijdag 19 april een zogeheten ‘Speed Marathon’ plaats. Een flitsmarathon, bedoeld om automobilisten bewust te maken van hun snelheid en daarmee verkeersslachtoffers te voorkomen.

Grootste politiecampagne

Volgens Roadpol, het Europese netwerk van verkeerspolitie, is het de grootste politiecampagne ter bestrijding van te hard rijden ter wereld. Vorig jaar werden er tijdens de 24-uur durende Speed Marathon 150.000 snelheidsduivels op de bon geslingerd. Roadpol hoopt dat het er dit jaar minder zijn.

Waar de controles precies plaatsvinden is niet bekend. Roadpol bestudeert vooral gegevens van incidenten om gebieden met een hoog risico te identificeren. Ook overlegt het netwerk met verkeersingenieurs en analisten die wijzen op trajecten waarop automobilisten verleid worden het pedaal te hard in te trappen.

Veiligheid vergroten

Meer dan 100.000 politieagenten in heel Europa nemen deel aan de campagne. Daarnaast wordt tal van apparatuur ingezet om zoveel mogelijk hardrijders bewust te maken van hun acties. Volgens Roadpol gaat het daarbij niet om het binnenharken van zoveel mogelijk geld, maar om het vergroten van de veiligheid.

Of je komende vrijdag nu door Nederland, België of Duitsland rijdt – overal loop je dus een extra groot risico om geflitst te worden. Overal geldt echter ook dezelfde eenvoudige oplossing: houd je aan de maximumsnelheid.

Peiling

Houd jij je aan de maximumsnelheid?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie