Recordpoging tijdens 500e IJzeren Man Volksloop

Zondag 4 september wordt de 500ste ‘Hema IJzeren Man Volksloop’ gelopen. Deze loop bestaat al sinds 1980 en wordt maandelijks, iedere eerste zondag van de maand, gehouden. Bijna 300 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven voor deze jubileumeditie.

Recordpoging

Limburgs topatleet Pim Lambregts gaat tijdens de 500ste Volksloop proberen het parcoursrecord op de 7,5 kilometer aan te scherpen. Onlangs liep hij de halve marathon in Berlijn in een tijd van 1 uur, 4 minuten en 59 seconden. Grote kans dus dat het Weerter parcoursrecord aan flarden gaat.

Film

Na afloop van de 500ste IJzeren Man Volksloop is er in Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord een feest. Daar is live-muziek en wordt een loterij gehouden. Voor de kinderen staat buiten een springkussen.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een korte film gemaakt over de geschiedenis van de IJzeren Man Volksloop. Deze zal aanstaande zondag vertoond worden. Wethouder Martijn van den Heuvel komt deze film instarten.

Meerennen?

Wil je zelf meedoen met de 500ste IJzeren Man Volksloop? Meld je dan voor woensdagavond aan via www.inschrijven.nl. Zondagochtend, tot ongeveer 10 uur, kun je je bij de start bij Dennenoord ook nog inschrijven. De kosten bedragen € 2,50. De eerste 300 deelnemers krijgen een speciaal jubileumshirt.

Meer informatie over de jubileumeditie van de IJzeren Man Volksloop is hier te vinden: www.avweert.nl.

In deze video vertelt Wim Janssen, coördinator van de IJzeren Man Volksloop, hoe deze loop ruim 40 jaar geleden is ontstaan.

Bekijk een video: https://youtu.be/wLcVfS5nzdo