Waarom in Weert niet meteen honderden woningen tegelijk worden gebouwd

Algemeen Economie Spotlight Weert 4 reacties 3 min. leestijd

In Weert en de eromheen gelegen kerkdorpen wordt momenteel hard gebouwd aan nieuwe woningen. Toch is de vraag, net als in de rest van Nederland, groter dan het aanbod. Je zou zeggen: start dan nog meer bouwprojecten. Volgens Luuk Knapen van Dwars Makelaars is dat niet zo eenvoudig en zeker ook niet raadzaam.

Veel bouwactiviteiten

“We hebben zeker in de kerkdorpen rondom Weert, in Stramproy, in Altweerterheide, in Swartbroek, allerlei nieuwbouwactiviteiten. Weliswaar kleinschalig, maar er wordt flink aan de weg getimmerd in Weert”, aldus makelaar en taxateur Luuk Knapen.

Daarnaast wordt er ook flink gebouwd op Laar. Laarveld is het grootste nieuwbouwproject van Weert en omstreken. Op dit moment wordt er gewerkt aan fase 3. Dat bestaat in totaal uit 152 woningen; sociale-, vrije sector- en projectmatige woningen. Uit deze laatste groep zijn er 57 verkocht door Dwars Makelaars. In totaal waren zo’n 160 mogelijke kopers geïnteresseerd in deze woningen; ruim 100 visten er dus achter het net.

Fase 4 Laarveld

Aan de volgende fase van Laarveld wordt inmiddels ook al gewerkt. Maar volgens Luuk Knapen duurt het nog wel even voordat we daar iets concreets over gaan horen. De bal ligt voorlopig bij de gemeente Weert, zo legt hij uit. “Dat kan best nog wel twee tot drie jaar gaan duren voordat daar meer duidelijkheid over is. Dat heeft met van allerlei zaken te maken: het aankopen van bouwgrond, het wijzigen van het bestemmingsplan en er moet een stedenbouwkundig plan gemaakt worden. We moeten eerst weten wat men op die locatie wil hebben voordat een projectontwikkelaar daar de ontwerpen voor kan gaan maken”.

Bouwen in fasen

Het is volgens Luuk Knapen ook belangrijk om te blijven bouwen in fasen. “Het heeft geen zin om voor Weert een nieuwbouwplan op de markt te brengen waarbij ineens 400 woningen aangeboden worden”. Dat zou volgens Knapen te veel invloed hebben op de verkoopprijzen van bestaande woningen. “Dat moet gedoseerd gebeuren zodat we ook zeker weten dat de doorstroom vanuit de bestaande bouw ook plaats vindt. We hebben er niks aan als dat half Weert naar een nieuwbouwproject verhuist. Dat heeft dan ook weer invloed op de prijzen en de vraag. En dan is de vraag en het aanbod daar ook weer scheef”.

Bekijk een video: https://youtu.be/qWHOxZNODmk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties