Zakken met potgrond gedumpt naast de A2 bij Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – De brandweer, politie en Rijkswaterstaat kregen donderdagochtend rond 8.25 uur een melding dat er een ‘zwarte substantie’ was aangetroffen naast de A2 tussen Ell en Kelpen-Oler.

Ter plaatse troffen de hulpdiensten aan de zijde van Kelpen-Oler (noordelijke rijrichting) een kleine 20-tal zakken met potgrond aan. De zakken waren waarschijnlijk afgelopen nacht of ochtend gedumpt vanaf de snelweg.

Omdat er verder geen gevaarlijke stoffen bij betrokken waren konden de brandweer en politie weer snel vertrekken. De weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft een aannemer ingeschakeld om de potgrond op te ruimen.

Update: lezers van WdG geven aan dat de zakken er al mogelijk een aantal dagen liggen en pas zijn opgemerkt nadat er maaiwerkzaamheden hebben plaatsgevonden.