50 jaar Klimrooszwemmen in Budel

Algemeen Cranendonck Regio Reageer 2 min. leestijd
Foto door: Liesbeth van der Kruijs

Budel – Er was eens een keer keer zwemmen op zaterdagochtend voor mensen met een beperking. Inmiddels zijn ze ongeveer 2000 zaterdagen verder. Is het ‘t Ekkerbad in Budel omgedoopt tot De Zuiderpoort en zijn de afgelegde baantjes niet meer te tellen.

Het zwembad is al meerdere malen gerenoveerd en er kwam een traplift (recent nog vervangen). Dit alles met behulp van een groep vaste begeleiders en trouwe zwemmaatjes en onder toezicht van een medisch adviseur én natuurlijk een badmeester.

Uniek voor de wijde omgeving. Geweldig voor mensen met een beperking. Niet vreemd dat vanuit de hele regio, ook vanuit België, wekelijks veel deelnemers van Stichting De Klimroos een duik nemen in het gastvrije zwembad De Zuiderpoort. De een spartelt voor zijn of haar plezier, de ander om zijn botjes soepel te houden. En na het zwemmen start voor de fanatiekelingen het ‘droogzwemmen’ in het restaurant. Natuurlijk onder het genot van een natje en een droogje.

50 jaar Klimrooszwemmen

50 jaar Klimrooszwemmen kunnen ze niet zomaar voorbij laten gaan en daarom willen ze iedereen uitnodigen om op zaterdag 1 oktober een kijkje te komen nemen, of zelfs een baantje mee te trekken, in het zwembad. Daarnaast zet De Klimroosboerderij deze ochtend ook haar deuren open voor iedereen die graag eens nader kennis wil maken met ons of gewoon voor de gezelligheid een praatje wil komen maken.

Het programma start zowel in het zwembad alsook in De Klimroosboerderij om 10.00 uur. In het zwembad sluiten ze om 12.00 uur maar gaan vervolgens gezamenlijk verder in De Klimroosboerderij tot 13.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie