50 jaar Zonnebloem Weert gevierd met boottocht

Dit jaar bestaat Zonnebloem afdeling Weert maar liefst 50 jaar. Dit werd dinsdag gevierd met een boottocht vanuit Maasbracht.

De leden werden met de bus opgehaald bij het Keenter Hart. Wethouder Michèle Ferrière was aanwezig om hen persoonlijk uit te zwaaien. Met de speciale bus van Kupers, die ook geschikt is voor minder validen, vertrokken de deelnemers naar Maasbracht om deel te nemen aan de speciale boottocht.

Op de rondvaartboot was een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Nationale Vereniging de Zonnebloem

De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Zo’n 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland en maken bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk.

In Limburg zijn circa 150 lokale afdelingen, waaronder Weert, en bijna 3.000 vrijwilligers bij de Zonnebloem actief voor in totaal 10.000 deelnemers. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’. 

De afdeling Weert kent een 100-tal gasten en 30-tal vrijwilligers. Meer informatie kun je vinden via: https://www.zonnebloem.nl/weert.


Een ingestuurde fotobijdrage + een bijdrage van Theo Van de Winkel