Leerlingen Markeent vragen wethouder hemd van het lijf

De Brede School Markeent kreeg woensdagochtend hoog bezoek. Niemand minder dan wethouder Lizbeth Steinbach bracht een bezoekje aan groep 6B van juf Helen. De leerlingen zorgden voor een vragenvuur voor de wethouder die onderwijs in haar portefeuille heeft.

Taai

Juf Helen Swakhoven heeft het in de klas momenteel over hoe het bestuur van een stad zoals Weert in elkaar zit. Aanhakend bij de actualiteit kwam ook Prinsjesdag in de les voorbij. Dat bleek voor de kinderen taaie kost. “Ik denk: dat moet iets duidelijker ..”, zo vertelt de juf. “.. Dus we nodigden de wethouder uit”.

Voornaam

Tijdens het bezoek van de wethouder mochten de kinderen van tevoren bedachte vragen aan haar stellen. “Ik vond het hele goede vragen op de inhoud: ze hadden zich heel goed voorbereid”, aldus wethouder Lizbeth. Op de vraag van juf Helen hoe de kinderen haar moesten noemen zei ze namelijk “Zullen we het maar bij mijn voornaam houden!”.

Moeilijke vraag

Naast vragen over de werkzaamheden van een wethouder kwamen er ook andere onderwerpen aan bod. Wat haar lievelingseten is zorgde voor een lange denkpauze. “Dat was inderdaad de moeilijkste vraag ja”, zo blikt de wethouder terug op het vragenvuur van de leerlingen. Maar uiteindelijk wist ze wel antwoord te geven.

Verrassing

Aan het einde van het bezoek verraste de wethouder de kinderen door ze uit te nodigen op het stadhuis. “Ze hebben zich zo goed voorbereid op hoe een gemeente werkt. En dan denk ik dat het het mooiste is om ze op het stadhuis te mogen ontvangen en dat ze dan eens zien hoe bijvoorbeeld een raadszaal er uitziet”. Binnenkort wordt er een datum geprikt voor het uitstapje naar het Weerter stadhuis.

Wil je weten wat het lievelingseten van wethouder Lizbeth Steinbach is? Bekijk dan deze video.

Bekijk de video: https://youtu.be/9_wPqan5zJg