Cruyff Court in Weert officieel geopend: ontmoetingsplek voor iedereen

Het Cruyff Court, aan de Serviliusstraat in Weert, is zondagmiddag officieel geopend. Alle organisaties die het court tot een succes moeten gaan maken waren aanwezig.

Alle afgevaardigden van deze organisaties zetten een handtekening op een voetbal. Daarna speelden zij een voetbalwedstrijdje tegen een jeugdteam. Daarnaast waren er gedurende de middag verschillende sportclinics.

Handtekening

Het Cruyff Court is er in eerste instantie om voetbalwedstrijdjes op te spelen. Maar daarnaast moet het een plek worden waar jong en oud, onder aanvoering van verschillende Weerter organisaties, elkaar weten te vinden en waar andere sport- en niet-sport-activiteiten gehouden gaan worden. Punt Welzijn, Wonen Limburg, Wijkraad Keent, Basisschool Markeent, Human Kind, SGL en voetbalschool Tiki Taka gaan zich hiervoor inzetten. Als openingshandeling zetten alle organisaties een handtekening op een voetbal.

Voor iedereen

Het Cruyff Court ligt in de wijk Keent, maar is daarnaast ook zeker voor de andere Weertenaren, aldus wethouder Martijn van den Heuvel. Ook andere organisaties dan die hun handtekening hebben gezet zijn er welkom: “Wij nodigen ook andere verenigingen en andere sporters uit om hier gebruik van te maken. Wat eigenlijk het belangrijkste is is dat hier ontmoeting plaatsvindt”, aldus de wethouder.

Daar is Desmond Post van de Cruyff Foundation het roerend mee eens. Daarnaast hoopt hij dat er veel gesport gaat worden. “Ik hoop dat het een plek gaat worden waar de aankomende tientallen jaren kinderen maar ook ouderen in beweging gaan zijn”.

Meest geschikte locatie

Volgens Post is de keuze van de plek voor het Cruyff Court de beste die er gemaakt kon worden. Onder andere het grote aantal jongeren dat op de opening is afgekomen is hier volgens hem een bewijs van. Maar dat niet alleen: “Superveel stakeholders zijn actief hier in deze wijk, de locatie ligt midden tussen de huizen en de doelgroep is hier al actief. Dus ja: .. een plus een is drie”

Clinics

Na de openingshandeling en het voetbalwedstrijdje werden er verschillende sportclinics gehouden. De jeugd kreeg aan de hand van praktische oefeningen meer te weten over kickboksen, voetbal en basketbal.

In deze video krijg je een indruk van de opening van het Cruyff Court aan de Serviliusstraat in Weert. Wethouder Van den Heuvel en Desmond Post, van de Cruyff Foundation, vertellen waarom ze zo blij zijn met het voetbalveldje.

Bekijk de video: https://youtu.be/QKDokD1gFqA