Deelnemende landen EK Waterski presenteren zich in Weert

Van 23 tot en met 25 september organiseert De Eerste Nederlandse Teleski Club (ENTC) namens de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond (NWWB) het Europees Kampioenschap Waterski. Dit zal plaatsvinden op waterskibaan De IJzeren Man in Weert en onder auspiciën van NWWB voor de International Waterski and Wakeboard Federation (IWWF).

Meer dan 150 Sporters uit 14 verschillende Europese landen gaan dit weekend in Weert strijden om de titels op de disciplines trickski, slalomski en schansspringen. Voor toeschouwers is spektakel verzekerd, maar ook voor de sporters staat er veel op het spel. De wedstrijd biedt de mogelijkheid om punten te behalen voor deelname aan het WK.

Het EK startte donderdagavond met een presentatie van de landenteams op het St. Raphaëlpad met aansluitend defilé, onder muzikale begeleiding van Schutterij St. Oda, naar het stadhuis. Daar werden de deelnemers ontvangen door wethouder Sport, Martijn van den Heuvel. Het EK waterski werd hier officieel geopend.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout