Esdoornstraat is De Gezelligste Straat van Nederweert 2022

Nederweert – Vlaggenlijntjes, gezellige verlichting en straatbewoners die initiatief nemen om het saamhorigheidsgevoel in de straat te versterken. Ze gingen ook dit jaar weer op zoek naar de gezelligste straat van Nederweert. 

Moeilijke keuze

Op zaterdag 24 september brachten burgemeester Birgit Op de Laak en wethouder Carla Dieteren een bezoek aan de genomineerde straten. Het was moeilijk om een winnaar te kiezen, want op beide plaatsen troffen we een gezellig en aansprekend initiatief. Toch kan er maar één de winnaar zijn….. 

De straat die dit jaar de titel ‘De Gezelligste Straat van Nederweert 2022’ mag dragen, is de Esdoornstraat. Meerdere generaties treffen elkaar wekelijks op de groene speelplaats voor de deur. Bewoners letten op elkaars (klein)kinderen en buurten en eten er regelmatig samen. Vandaag lieten ze zien hoe gezellig dat eraan toe gaat. Kortom: een terechte winnaar!

Wisseltrofee en waardebon

De welverdiende wisseltrofee werd dankbaar in ontvangst genomen. Ook ontvingen de bewoners een waardebon die ze naar wens kunnen verzilveren, om de saamhorigheid en de onderlinge contacten vast te houden. 


Een fotobijdrage van Arjanne van Voorst