LLTB viert 125-jarig bestaan bij Eynderhoof in Nederweert-Eind

Nederweert-Eind – De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) vierde afgelopen weekend haar 125-jarig bestaan. Dit werd gevierd bij openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Het werd een groot feest voor jong en oud.

Feitelijk gezien bestond de LLTB in 2021 al 125 jaar. Maar vanwege corona werd toen het feest uitgesteld. Naar dit jaar dus. Vrijdag vond er een congres plaats waarvoor naast LLTB-leden en -medewerkers ook samenwerkingspartners van de LLTB waren uitgenodigd. Zondag werd er een familiedag georganiseerd.

De familiedag stond in het teken van inspireren, beleven en genieten. De leden van de LLTB konden een kijkje nemen in de gebouwen van Eynderhoof. Ze kregen o.a. uitleg over weven, konden een expo over de geschiedenis van de LLTB bezoeken en zagen een landschapsschilder, lampenmaker en iemand die marmeren pilaren maakte aan het werk.

De kinderen werden getrakteerd op een zoete traktatie en konden zich vermaken bij de nostalgische kermis. Daar konden ze in draaimolen en zweefmolen zitten en zich uitleven met oud-Hollandse spelen.

Het was niemand minder dan Rowwen Hèze die het geslaagde weekend muzikaal afsloot in de grote festivaltent.

Bekijk een sfeerimpressie: https://youtu.be/g-OLWiUw180