Groot onderzoek en zes aanhoudingen in Ospel

Ospel – Update 14.10 u – In een pand aan de Witteplakdijk in Ospel zijn afgelopen nacht zes aanhoudingen verricht, zo meldt de politie dinsdagochtend.

Tevens is een nog onbekende hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Bij het betreffende pand vindt momenteel uitgebreid onderzoek plaats.

Update 14.10u – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in een pand aan de Witteplakdijk zes personen aangehouden, omdat op die locatie sprake bleek te zijn van een cocaïnewasserij.

Aanhoudingen

Onder de zes aangehouden verdachten bevinden zich vijf mannen en één vrouw. Meer informatie over hun identiteit kan vanuit onderzoeksbelang momenteel niet worden verstrekt. De politie kwam de wasserij op het spoor op basis van een anonieme tip. De inval werd afgelopen nacht uitgevoerd met de inzet van een arrestatieteam.

LFO

In het pand zijn diverse goederen, productiemiddelen en chemicaliën aangetroffen. Vandaag wordt het pand verder geruimd. Hiervoor zijn specialisten van LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) op de locatie aanwezig. Onderzoek zal moeten uitwijzen om hoeveel drugs het precies gaat.

Wasserij

Een cocaïnewasserij is een locatie waar cocaïne uit andere materialen wordt onttrokken. Het gaat om cocaïne die vooraf is verwerkt in gangbare stoffen of materialen, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding en textiel.