Infobijeenkomst ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers

Plaats een reactie
Foto via MantelzorgNL

Op dinsdag 18 oktober organiseert Punt Welzijn in samenwerking met Home Instead Thuisservice een informatiebijeenkomst met het thema ‘Omgaan met dementie’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor mensen die zorgen voor een naaste uit hun omgeving met de ziekte dementie. Je krijgt tijdens de bijeenkomst handvatten en tips aangereikt die je kunnen helpen in de dagelijkse omgang met je naaste.

Als je in je omgeving met dementie te maken krijgt, loop je tegen veel vragen aan. Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over dementie en is er ruimte om vragen te stellen. Er wordt onder andere informatie gegeven over:

  • Dementie en de gevolgen in de hersenen.
  • Welke gevolgen dit heeft op het dagelijkse leven.
  • Het geheugen.
  • Het gedrag en de omgang met onbegrepen gedrag.
  • Een dementievriendelijke benadering en omgang.

Deze bijeenkomst is eerder aangeboden, een reactie van een deelnemer na afloop van de vorige bijeenkomst: ‘Ik heb meer inzicht gekregen en veel informatie ontvangen over het verloop van de ziekte en op welke manier ik het beste kan handelen.’

De bijeenkomst vindt plaats in het Keenter Hart (Sint Jozefskerkplein 3, Weert) op dinsdag 18 oktober van 19:00 tot 21:30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is verplicht. Wil jij deelnemen? Meld je dan nu aan via de agenda (activiteiten) op www.puntwelzijn.nl.

Bij vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0495-697900.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie