Kermis Weert op traditionele wijze geopend

Kermis Weert als vanouds. Na jaren van corona kan de kermis in Weert dit jaar weer op traditionele wijze plaatsvonden En dat betekende dat de kermis ook op traditionele wijze werd geopend door middel van een openingsschot.

Op de Markt werd bij attractie El Mundo (de zweefmolen) de kermis geopend. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Stedelijke Harmonie St. Antonius. Wethouder Suzanne Winters wenste iedereen een fijne kermis toe. Ook voorzitter van de kermisvakbond BOVAK Atze J. Lubach sprak de aanwezigen toe.

Na de speeches vond het ‘open schieten’ van de kermis plaats. Dit gebeurde onder auspiciën van het Gilde van Weerter Stadsschutte Sinte Catharina 1480 (Stadsgilde).

Nadat de kermis was geopend werd er een rondje gemaakt in de zweefmolen. Ook gedeputeerde Gabriels van de Provincie Limburg was aanwezig om een rondje mee te vliegen.