Koninklijke onderscheiding voor de heer Kanters

Uit handen van burgemeester Vlecken ontving de heer Kanters op maandag 19 september 2022 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde voorafgaand aan de jaarvergadering van de EHBO Weert. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L.J. (Leon) Kanters woont in Weert, in de wijk Moesel.

EHBO Weert

Vanaf 1971 is de heer Kanters lid van de EHBO vereniging Weert. Tijdens de lessen beeldde hij als “Lotusslachtoffer” verwondingen en letsels uit. In de periode 2002-2008 was hij tevens bestuurslid. Ook is hij lid van het evenemententeam. Dit team wordt regelmatig in Weert en in de regio ingezet. Hij is een van de oudere ervaren EHBO’ers die respect afdwingt bij mede EHBO’ers en bij omstanders.

Lotuskring “De Kempen”

De heer Kanters is een verdienstelijk lid van de “Landelijke Organisatie Tot het Uitbeelden van Slachtoffers”, afdeling “de Kempen”. Bij veel gelegenheden en grote oefeningen wordt hij ingezet als slachtoffer. Van 1983 tot 2020 had hij een bestuursfunctie.

Openluchtmuseum Eynderhoof

Sinds 1994 is de heer Kanters vrijwilliger bij Eynderhoof. Met veel plezier en passie vertelt hij de bezoekers over de oude ambachten. Hij beoefent het ambacht van boomzagen en van touwslager. Hij nam in het verleden vaak, op ludieke wijze, deel aan de optocht van het Festeynder evenement. Op woensdagmiddagen maakt hij zich verdienstelijk bij de kinderactiviteiten.