Lezing: Samen zorgen voor onze aarde, ook iets voor de kerk?

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Br. Fer van der Reijken, Franciscaan

Update – Milieu, klimaat en de zorg voor de aarde zijn heel actuele onderwerpen. Is hierbij ook een taak weggelegd voor de kerk, voor ons?

Wereldwijd vieren de kerken jaarlijks de scheppingsperiode. Op 1 september was het Wereldgebedsdag voor de zorg voor de schepping en 4 oktober is de feestdag van Sint Franciscus, de heilige voor wie zorg voor dieren en planten belangrijk was. In de periode tussen deze twee data staan kerken en gelovigen extra stil bij de zorg voor de aarde.

De Werkgroep oecumene Weert wil hierbij aansluiten en organiseert een lezing met aansluitend ruimte voor een goed gesprek. De lezing wordt verzorgd door Br. Fer van der Reijken, Franciscaan.

De rode draad

De rode draad is respect en eerbied voor de aarde als ons gemeenschappelijk huis, voor de armen en voor de generaties die na ons komen. Economie, politiek, maatschappij en kerk moeten zich daarvoor inzetten.

Br. Fer van der Reijken zal dit onderwerp inleiden en de verbinding leggen met ons eigen leven. Aansluitend is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp.

Muzikale omlijsting

De lezing wordt muzikaal omlijst door zang van Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij, met o.a. het Zonnelied van Franciscus. 

Praktische informatie

Locatie is de kapel van de Paterskerk, Biest 43, Weert. Aanvang: 19.30 uur. Het einde is voorzien rond 21.30 uur. De lezing is gratis te bezoeken, een kopje koffie of thee is inbegrepen.

Een vrijwillige bijdrage voor de Werkgroep oecumene wordt op prijs gesteld.

Update: De lezing is op woensdag 21 september, beginnend om 19.30 uur, in het koor van de Paterskerk, Biest 43 te Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie