‘Praatjes over’ in Warm Wonen Winkel

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Na de zomerstop pakken ze de draad weer op en organiseren een nieuwe reeks ‘Praatjes over’ een onderwerp dat gaat over energie besparen, energie opwekken en het verduurzamen van je leefomgeving.

In de Warm Wonen Winkel delen deskundigen in een informele sfeer hun kennis en ervaringen. Er is ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het aangaan van een goed gesprek met elkaar.

Warmtepompen

Ze beginnen op donderdagavond 8 september met een topper onder de eerder gehouden praatjes. Energiecoach Leo Janssen vertelt dan over hoe warmtepompen werken, het verschil tussen hybride en all electric warmtepompen en waar je op moet letten bij het aanvragen van offertes. Ook het andere goedbezochte Praatje over ventileren en energie besparen is weer opgenomen in de reeks Praatjes.

Nieuwe deskundigen

Nieuw is dat deskundigen van organisaties, zoals Wonen Limburg, Provincie Limburg en Punt Welzijn, ook een Praatje houden over wat je als huurder kunt doen om energie te besparen, hoe het zit met de provinciale duurzaamheidslening en wat je zelf kunt doen om als oudere langer thuis te kunnen blijven wonen. Met hun inbreng breidt het aantal relevante onderwerpen uit.

Maar dat is niet alles, ook voor de iets jongere inwoners zijn er interessante Praatjes, zoals de workshop over je eigen ecologische voetafdruk. Kijk voor overzicht van alle praatjes op https://warmwoneninweert.nl/hulp-en-advies/praatjes-over-programma.

Warm Wonen Winkel

De Praatjes worden georganiseerd door de Warm Wonen Winkel, infocentrum duurzaamheid. Ze beginnen iedere donderdag om 19.30 uur en vinden plaats in Meikoel 3 in de Weerter binnenstad.

Deelname is gratis. Inschrijven kan op de site www.warmwoneninweert.nl, maar passanten kunnen natuurlijk gewoon binnenlopen en aanschuiven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie