Molen De Windlust in Nederweert 150 jaar

Nederweert – Olie- en graanmolen De Windlust in Nederweert vierde afgelopen weekend haar 150-jarig bestaan. Bij de molen vond de onthulling van de zeilen in Mondriaanstijl plaats.

Mondriaan 

Dit jaar is het ook 150 jaar geleden dat de beroemde schilder Piet Mondriaan geboren werd. Bij de vrijwilligers van molen De Windlust ontstond al snel het idee om Mondriaan te eren tijdens de jubileumactiviteiten van de molen. De kinderen van basisschool Budschop werden gevraagd om de zeilen in Mondriaanstijl te beschilderen. Dat deden ze maar wat graag. Zo’n 50 leerlingen gingen op dinsdag 5 juli met verf en kwast de zeilen van molen De Windlust te lijf om deze op een bijzondere manier te beschilderen. 

Vlaai

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook vlaai. Daarom werd bij de molen een vlaai van één meter doorsnede aangesneden. Dit gebeurde door de voorzitter van de Limburgse Molens Henk Evers en wethouder Robert ten Kate, gevolgd door koffie met vlaai voor alle aanwezigen.