Onderzoek naar verdachte situatie in loods Heythuysen

112 Algemeen Leudal Regio Reageer 1 min. leestijd

Heythuysen – Update 11.47u – De brandweer en politie zijn maandag een onderzoek gestart vanwege een verdachte situatie in een loods aan Bosscherkampweg in Heythuysen.

Tijdens een controle werd er een vreemde lucht waargenomen. Omdat niet meteen duidelijk was of er gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen ging de brandweer op verkenning uit. Met ademlucht op en meetapparatuur in de hand werd er gekeken of er sprake was van gevaarlijke stoffen.

Toen dat niet het geval bleek te zijn ging de brandweer de loods in. Daar werden 12 vaten aangetroffen waar mogelijk gevaarlijke stoffen in zaten. Ook werden er spullen van een hennepkwekerij aantetroffen.

Er was geen direct gevaar voor de omgeving, dus de brandweer is inmiddels weer vertrokken. De politie is nog aanwezig om nader onderzoek te doen. In het verhuurde pand zijn opslagunits aanwezig.

Update 11.47u – Het betreft mogelijk een productielocatie voor verdovende middelen, zo meldt de woordvoering van de politie. De politie is nog steeds bezig met het onderzoek en een specialistisch team van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is onderweg.

Bekijk een video: https://youtu.be/aH5mHCbwY5I

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie