Weert doet mee met World Cleanup Day

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd
World Cleanup Day in 2019

Op zaterdag 17 september is het ‘World Cleanup Day’, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan. Dit doen ze door acties te starten waarbij zwerfafval wordt opgeruimd.

De gemeente Weert roept inwoners op om zelf een actie te starten. Net als voorgaande jaren stelt de gemeente hiervoor materiaal beschikbaar. Ook zorgt de gemeente weer voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Ze verzorgen afvalknijpers, hesjes en handschoenen. Deze kunnen worden aangevraagd door een mail te sturen naar [email protected].

Afvoer van het afval

Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd. Deelnemers kunnen na hun actie aan de gemeente doorgeven waar de afvalzakken liggen. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected]. Deze zakken worden dan door de gemeente opgehaald. Zorg er wel voor dat je de speciale zakken van Nederland Schoon hiervoor gebruikt, zodat duidelijk is dat de zakken onderdeel zijn van de actie. Deze zakken kunnen vanaf woensdag 14 september worden opgehaald in de centrale hal van het stadhuis (Wilhelminasingel 101) en aan de gemeentewerf (Graafschaphornelaan 207 / 209) tijdens openingstijden. Zie voor openingstijden www.weert.nl/contact.

Kom in actie

De gemeente hoopt dat net als voorgaande jaren weer veel enthousiaste inwoners zich tijdens deze dag inzetten voor een schoner Weert. Ook wethouder Lizbeth Steinbach komt graag een handje helpen: “Ik vind het fantastisch dat er de afgelopen jaren zoveel zwerfafval is opgehaald door enthousiaste inwoners. Hopelijk lukt het dit jaar weer! Ik sluit graag bij een aantal acties aan. Samen kunnen we zorgen voor een fijne en schone leefomgeving.” Heb je een leuke actie en vind je het leuk als de wethouder een handje komt helpen? Meld jouw actie dan via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie