Onderzoek treinontsporing nog in volle gang

Afgelopen nacht is er iets na middernacht een trein ontspoord op het traject tussen Roermond en Weert. Gelukkig raakte niemand van de ongeveer 250 mensen in de trein gewond.

De politie en Prorail zijn momenteel nog volop bezig met het onderzoek. Niet alleen bij de trein wordt er onderzoek gedaan, maar ook bij de spoorwegovergang aan de Schoordijk. Er wordt onderzocht hoe het kan dat er spoorstaven op de rails terecht zijn gekomen. Eén spoorstaaf ligt nog overdwars op het spoor en een andere spoorstaaf ligt in een beek.

Bij het onderzoek worden nog alle opties opengehouden. Het kan zijn dat de spoorstaaf moedwillig door meerdere personen op het spoor is gelegd, maar ook andere opties van verplaatsing worden onderzocht. Bij het politie-onderzoek wordt ook een drone ingezet om de situatie zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Geen vervangend vervoer

Het herstel van de schade die door de ontsporing is ontstaan zal tenminste tot 18.00 uur vanavond gaan duren. Door capaciteitsproblemen kunnen er geen vervangende bussen ingezet worden, zo meldt de NS. Toch zijn er af en toe NS-bussen te zien bij het station in Weert. Maar mocht je zeker willen zijn van vervoer dan is het advies om alternatief vervoer te regelen.

Houd de website van de NS in de gaten voor de actuele informatie.

Bekijk een video: https://youtu.be/x-LnIT8KQg8