Foto’s van beroemde fotografen in Kunsthal Weert

Algemeen Altweerterheide Dorpen Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Teun Hocks

Nu iedereen zijn vakantiekiekjes op telefoonformaat wel heeft laten zien is het voor Kunsthal Weert een goed moment om foto’s van beroemde fotografen op grote formaten te presenteren. Dat doen zij op zaterdag 1 en zondag 2 oktober in De Teuniskapel. Er zijn een aantal bijzondere technieken bij!

Beroemde fotografen

Van Erwin Olaf hangt er een foto van een zwart model in een zwarte cartouche en van de Oekraïense fotograaf Oleg Bondarenko een naaktmodel op stelten in dezelfde stijl. Teun Hocks speelt liggend op zijn rug met hand- en voetpoppen en Harrie Bekkers fotografeerde kijvende volksvrouwen op straat. Jean Ruiter maakte heel grote foto’s van Japanse zentuinen en Hans Biezen fotografeerde een bospad waar je helemaal ingezogen wordt.

Lydia Schouten toont een videostill waarin zij worstelt met een tijger en Diana Blok een foto van Medusa. Peter Mertens zette een afschuwelijk lelijke man op de foto in Agua de Dios in Colombia – misschien wel de meest schokkende foto van de hele expositie. Desiree Palmen laat een voorbeeld zien van haar project met Israëlische politiefoto’s met een gecamoufleerde voorbijganger.

Tevens is er een leestafel vol fotoboeken over Helmut Newton, Ed van der Elsken, Araki en vele andere beroemde fotografen ingericht.

Praktische informatie

De Teuniskapel, gelegen aan de Altweertkapelstraat 6, is op beide dagen open van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.kunsthalweert.nl en www.kunstcentrumweert.nl

kunsthal de teuniskapel - inge de monte
Inge de Monte

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie