Ontdek de Sint Martinuskerk met QR-codes

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Zaterdag 10 en zondag 11 september worden weer de jaarlijkse Open Monumentendagen gehouden. De Martinuskerk opent op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur haar deuren. ‘Martinus Momenten’ geven de bezoekers meer informatie over de kerk en haar kunstschatten.

QR-code

Vorig jaar bestond de Stichting Martinus Monument precies 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan werden zogenaamde ‘Martinus Momenten’ in het leven geroepen. Dit zijn bordjes met een QR-code. Door deze met je telefoon te scannen kun je meer informatie krijgen over de kerk en haar kunstwerken.

Inmiddels zijn er al enkele tientallen ‘Martinus Momenten’ binnen en buiten de Martinuskerk te vinden. Tijdens de Open Monumentendag worden deze met vijf nieuwe uitgebreid. Vanaf dan is er ook informatie te vinden over het orgel, het Ste. Catharina altaar, het koororgel, het St. Hubertusaltaar en het houten St. Jorisbeeld.

Martinustoren

Zaterdag 10 september is ook weer de Martinustoren te bezoeken. “Op de eerste etage is een klein museum gehuisvest”, zo vertelt Harriët Blaas van de Stichting Martinus Monument. “… Maar je kunt ook verder omhoog en dan genieten van het prachtige uitzicht over Weert en omgeving”. Belangrijk om te weten: je moet dan wel eerst 221 traptreden beklimmen en vervolgens weer 221 traptreden afdalen.

Kijk voor meer informatie over de Open Monumentendag op de website van de Stichting Martinus Monument: www.martinusmonument.nl of op de Facebook-pagina: www.facebook.com/StichtingMartinusMonument.

In deze video legt Harriët Blaas uit hoe je met de QR-codes meer te weten kunt komen over de Martinuskerk en een aantal van haar kunstwerken.

Bekijk de video: https://youtu.be/IcoYUCxdsik

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie