Onthulling verzetsmonument tijdens herdenking bevrijding

Plaats een reactie

In Weert herdenken ze op donderdagavond 22 september bij het Suffolk Monument de bevrijding van deze stad. Op die datum in 1944 werd Weert bevrijd door het Britse Suffolk Regiment. Aansluitend onthullen ze het Verzetsmonument Weert op de hoek van de Wilhelminasingel met de Molenpoort.

Het gemeentebestuur van Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert nodigen inwoners en belangstellenden uit voor het bijwonen van de herdenking die start bij het Suffolk Monument om 19.00 uur. Aansluitend vindt, na een korte wandeling over het Bassin en Wilhelminasingel, de onthulling van het verzetsmonument plaats.

Verzetsmonument

Op initiatief van het comité is het afgelopen jaar zowel een fysiek als digitaal verzetsmonument monument gerealiseerd. De monumenten vormen een tastbare herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Weert. Daarnaast doen zij recht aan en zijn een eerbetoon voor de activiteiten en inspanningen van hen die zich actief hebben verzet tegen de bezetter in Weert en omliggende kerkdorpen in de periode van 10 mei 1940 tot 22 september 1944.

Het verzetsmonument  is ontworpen door architect Cees Metz en ligt in het plantsoen bij het kruispunt Wilhelminasingel-Molenpoort, dicht bij de Rumolduskapel waar op 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking plaatsvindt.

Op het digitale monument www.verzetsmonumentweert.nl zijn alle namen van verzetsdeelnemers vermeld. Via een QR-code op het fysieke monument komt men op dit digitale monument terecht. Hier is de beschikbare informatie geplaatst, die altijd kan worden aangevuld en uitgebreid.

Door het verhaal van de betrokken mensen te blijven vertellen, blijven zij in onze herinneringen bewaard. Opdat wij niet vergeten.

Bloemenhulde Suffolk Monument

Als je een krans of bloemen bij het Suffolk Monument wilt leggen, kun je deze voorzien van de naam van jouw organisatie, op donderdag 22 september zelf meebrengen. Je kan ze ook vanaf 18.00 uur bij het monument (Suffolkweg bij Stadsbrug) laten bezorgen. Voor vragen hierover kun je per mail contact opnemen met het secretariaat Comité Bevrijding en Herdenkingen [email protected].

Parkeren

Houd er rekening mee dat vanwege de opbouw van de jaarlijkse kermis omleidingsroutes gelden. Alle parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar, behalve de Muntgarage en het parkeerdek daarboven (Oud-Gasthuisplein). Zie ook: Bereikbaarheid & parkeren via KermisWeert.nl.

Meer informatie over parkeren is te vinden via: https://www.weert.nl/parkeermogelijkheden-en-tarieven

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie