Oorzaak uitblijven test luchtalarm nog onduidelijk

Het is vandaag de eerste maandag van de maand. In Nederland betekent dat om 12.00 uur een test wordt gedaan met het luchtalarm (feestdagen uitgezonderd natuurlijk). In -een groot deel van- Weert bleef het vandaag angstvallig stil, zo meldden een aantal bezoekers van WdG.

Ook via social media laten mensen weten dat ze geen sirene hebben gehoord. En niet alleen in Weert. Ook in andere plaatsen in Midden-Limburg bleef het stil. De oorzaak waarom de sirenes niet loeiden is vooralsnog onbekend.

Een woordvoerder van de gemeente Weert laat het volgende weten: “In meerdere gemeenten heeft de paal gewoon geloeid. Bij de Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn een paar vragen binnengekomen, waarom het alarm niet is afgegaan.  In de meldkamer is geen melding geweest van een storing”.

Oproep

De Veiligheidsregio Limburg-Noord vraagt mensen om de storing te melden. Dat kan via deze link: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/sirenes/#formulier. Op basis van de binnengekomen informatie van de Veiligheidsregio de storing verder onderzoeken.