Startsein gegeven voor Open Monumentendag

Vrijdagmiddag werd het officiele startsein gegeven voor de Open Monumentendag dat komend weekend ook in Weert zal plaatsvinden. In de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel gaf wethouder Winters het startsein. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Duurzaamheid’.

Wethouder Suzanne Winters: “Monumenten zijn duurzame bouwwerken. Ze hebben de tand des tijds doorstaan en vertellen veel over onze (Weerter) geschiedenis. Tijdens de Open Monumentendag krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen op deze bijzondere plekken.”

Overal waar dit weekend (10 en 11 september 2022) de witgele vlag van de Open Monumentendag wappert, kun je gratis een kijkje nemen in een monument of deelnemen aan een activiteit.

Informatie en routes

Alle informatie en de openingstijden van de Open Monumentendag vind je in het programmaboekje. Dit boekje, de wandelroute en de fietsroute kun je gratis afhalen bij het informatiepunt. Hier krijg je ook het allerlaatste nieuws en eventuele wijzigingen van het programma. Het informatiepunt staat zaterdag 10 september tegenover de St. Martinuskerk aan de Markt en zondag 11 september bij de toegangspoort van kasteelpark Nijenborgh (Biest 1).

Het programma en de fiets- en wandelroutes staan ook op www.erfgoedhuisweert.nl. Volg Open Monumentendag Weert voor de laatste nieuwtjes op Twitter en Facebook (@OMDWeert).