Reddingsbrigade Weert succesvol op NK Ocean

Afgelopen weekend vond de NK Ocean 2022 plaats in Ouddorp. De reddingsbrigade Weert nam met een 8-tal deelnemers plaats aan dit twee-daagse kampioenschap. Tijdens dit kampioenschap vinden diverse onderdelen plaats in zee en op het strand.

Beach Flags

Voor de Reddingsbrigade uit Weert namen diverse sporters deel aan deze wedstrijd. De rookies, junioren meiden Lotte Nies en Emma De Graaff moesten het spits afbijten op het onderdeel ‘Beach Flags’. Dit onderdeel waar reactie, snelheid en lef centraal staat was meteen succesvol voor de jonge Emma. Zij behaalde een mooie bronzen medaille.

Beachrun

Op de beachrun pakte Yord net mis op een medaille met een keurige vierde plek op enkele afstand gevolgd door Harry, zij kunnen terugkijken op een goed gelopen race.

Board race

Bij het onderdeel board race was er weer medaille succes voor Weert. Master Timo behaalde een keurige derde plaats. Ook senior Danique Klomp behaalde op dit onderdeel brons. Haar jongere zus Dyonne Klomp werd op dit onderdeel bij de junioren Nederlands kampioen.

Pittige ervaring

De overige sporters van Weert voerden een gevecht met de elementen, een sterke stroming en hoge golven maakte het vooral voor de nieuwelingen een pittige ervaring. Op het onderdeel boardrescue wisten de zusje Klomp de Nederlandse titel in de wacht te slepen.

Ocean Man

De eerste dag werd afgesloten met de Ocean Man. De master Timo wist ook hier weer een verdiende derde plaats te behalen.

Zee rustiger op dag twee

Met frisse moed werd er gestart met dag twee. De omstandigheden waren gunstiger. De zee was rustiger en de zon scheen fel aan de hemel.

Er werd afgetrapt met de 90 meter beach sprint. Hier behaalde junior Emma wederom een mooie derde plaats. Onze senior Yord wist ook door te dringen tot de finales en behaalde een mooie zesde plaats. Senior Harry bleef jammer genoeg steken in de voorronde.

Beach relay – dag twee

De heren van Weert wisten in de beach relay een keurige vierde plek te veroveren. Na de beach onderdelen verplaatste het hele deelnemersveld zich richting zee voor de laatste ocean onderdelen.

Tijdens de surfrace behaalde de zusjes Klomp beide weer eremetaal. Dyonne werd derde bij de junioren en Danique werd Nederlands Kampioen bij de senioren. Voor Lotte en Emma was de ervaring van zwemmen op zee al een hele uitdaging. Zij hebben op hun eerste ocean wedstrijd alles gegeven met als resultaat een superprestatie om trots op te zijn.

Mix relay – dag twee

Op het afsluitende onderdeel de mix relay was de concurrentie net te sterk voor het viertal van Weert en werd er afgesloten met een mooie vierde plek.

Voldaan

De sporters van Weert vertrokken voldaan uit Ouddorp. Iedereen een ervaring rijker waarin ze grenzen hebben verlegd en persoonlijke prestaties hebben verbeterd.

Voor de zusjes Klomp een goede generale, zij zullen volgende week met het Nederlands Team afreizen naar Italie om daar Nederland te vertegenwoordigen op het WK Lifesaving 2022. Wij wensen hun veel succes.