Bakkerij Joost Snijders uit Stramproy bakt de beste vlaai van Limburg

De beste Limburgse vlaai komt dit jaar uit Stramproy. Bakkerij Joost Snijders heeft dit keer de eer. Bakkers Caspar Heuvelmans en Mark Craemers werden woensdagochtend verrast met een wisseltrofee en een bos bloemen.

De jury beoordeelde van zo’n veertig Limburgse vlaaibakkers twee vlaaien: een kersen- en een puddingstrooiselvlaai. Vooral deze laatste, die ze bij Bakkerij Snijders zelf ‘Kruimel Pudding’ noemen, maakte voor de jury het verschil.

De beste

Juryvoorzitter Marcel Roubroeks en L1-presentator Henk Hover kwamen woensdagochtend het goede nieuws in Stramproy brengen. Eén jaar lang mag Bakkerij Snijders zich de beste vlaaibakker van Limburg noemen. “Het is echt een hele mooie topprestatie van ons geweldige team bakkers”, aldus Casper Heuvelmans, sinds begin dit jaar mede-eigenaar van Bakkerij Joost Snijders. “Dit is weer een bekroning op iedere dag en nacht weer vol passie doen wat je graag doet: lekkere spullen maken”, zo vult zijn mede-compagnon Mark Craemers aan.

Vulling

Alle deelnemende bakkerijen hebben twee vlaaien bij de jury moeten inleveren: een kersen- en een puddingstrooiselvlaai. De kwaliteit van alle kersenvlaaien was volgens de juryvoorzitter “heel hoog”. De vulling van de Kruimel Pudding heeft Bakkerij Joost Snijders de winst gebracht. “Dit jaar zijn we weer teruggegaan naar het ouderwets pudding koken”. Volgens bakker Mark is dat het winnende recept voor deze overwinning gebleken.

Derde keer

Bakkerij Joost Snijders won al twee keer eerder de prijs van ‘Beste Vlaaibakker van Limburg’. In 2016 en 2017 stond de beker ook al op de Stramproyse toonbank. “Als het aan ons ligt winnen we hem volgend jaar weer”, aldus Casper.

Top drie

Midden-Limburg is dit jaar goed vertegenwoordigd in de uitslag. Ook de nummers twee en drie komen uit de regio. De tweede prijs ging naar Bakkerij Küsters uit Leveroy. De derde prijs was voor Brood- en Banketbakkerij Geudens uit Wessem.

We gingen op bezoek bij de Beste Vlaaibakker van Limburg. In deze video zie je hoe blij de prijswinnende bakkers Mark en Casper met de prijs zijn: https://youtu.be/i_s3NsyfyAM