Mantelzorgvoorstelling tijdens de ‘Week van de Mantelzorg’ in Munttheater

Foto door Karin Jonkers

In de week van de Mantelzorg, én in de maand van Weert Respecteert, staat de toneelvoorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ in het Munttheater. Een positief verhaal over dementie door Matzer theaterproducties. Een avond vooral voor mantelzorgers maar zeker ook voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.  

Hoopvolle theatervoorstelling over dementie

‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, geschreven door regisseur Madeleine Matzer en gespeeld door Juul Vrijdag, muzikaal ondersteund door Helge Slikker. Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Geweldig natuurlijk, maar dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie. Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt? Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: Hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Weert Respecteert in het Munttheater

De week van de Mantelzorg valt in de maand november, in Weert al sinds enkele jaren de maand van respect. Naast respect voor de mantelzorgers is er in het Munttheater ook aandacht voor andere groepen. Op dinsdag 1 november, na het startsein van Weert Respecteert in het Rabobank theatercafé, staat de voorstelling ‘Ongerijmd’ geprogrammeerd. Een toneelvoorstelling over ’s Neerlands grootste dichter Gerrit Achterberg die zijn eigen gedachten niet op een rijtje kreeg. Met onder andere actrice Carine Crutzen.

Vervolgens spat op zondagmiddag 13 november het enthousiasme van het Special Dance Team van het podium tijdens hun 1e theaterproductie. De dansers met een verstandelijke beperking geven een unieke performance vol plezier, passie en pure emotie. Want “Dansen is voor iedereen, wie je ook bent of wat je mogelijkheden zijn” is het motto.

Praktische informatie

Kaarten zijn, voor een zeer aantrekkelijke prijs, verkrijgbaar via https://www.munttheater.nl/weertrespecteert/ of via de theaterkassa 0495-513575. Het gehele programma van Weert Respecteert is terug te vinden via https://www.weert.nl/respecteert.

Trailer ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’: https://youtu.be/gjgAuOTjVaI