Na 10 jaar: reünie Sjeng & the Gang in Roggel

Roggel – Sjeng & the Gang, in 1999 in Roggel ontstaan als bijeengeraapt zootje om de vastelaovendj muzikaal af te sluiten bij Café Bie Briels in Roggel. De naam was een woordgrapje; ‘broer van Kool (and the Gang)’, wat dan weer leek op die enorme hit van Frans Theunisz ‘Sjeng aon de geng’. Ach… what’s in a name?

Limburgse koldermuziek die raakt

Nooit hadden de leden kunnen vermoeden dat dit bandje een eigen leven zou gaan leiden en ver buiten de Roggelse grenzen podia zou gaan bestijgen. Door het winnen van talentenjacht ‘ALAAF’ (2003) met het nummer ‘Laeve plezeer’ openden zich deuren naar provinciale podia. Zo stonden ze als band diverse keren op de11devande11de in Maastricht, de Zoepkoel in Venlo en vele podia en festivals door heel Limburg. Ook bracht Sjeng & the Gang 3 albums uit die ze zelf bestempelden als ‘Limburgse koldermuziek’.

Stiekem was het echter toch meer dan dat! Denk maar aan het bekende ‘Ich dink aan dich’ dat inmiddels door diverse artiesten gecoverd is. De bandleden van Sjeng & the Gang wisten met hun muziek mensen dus ook diep in het hart te raken.

In 2012 kwam de aankondiging dat de band zou stoppen, tot spijt van vele ‘fans’. Maar de koek was simpelweg op! In dat jaar werd nog een prachtig slotoptreden gegeven op de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo en uiteraard Bie Briels in Roggel. 

Eenmalig reünieconcert

En dan… 2020. Er waren plannen voor een eenmalig reünie-optreden. Maar helaas, de coronapandemie gooide roet in het eten. De eerste stap was echter gezet! In dat jaar werd besloten twee nieuwe liedjes op te nemen, als voorbode op wat zou komen. De single ‘Haoj van mich’ verscheen begin 2021. Helaas was 2021 mede door het nog door razende covid nog steeds onstuimig. Ook dit jaar dus geen reünie!

We schrijven 2022. Het moet er toch eens van komen! De band zit in de zomer bij elkaar en hakt de knoop door: zaterdag 10 december 2022, hét reünieconcert van Sjeng & the Gang in zaal La Rochelle in Roggel. De aankondiging volgt via de social media kanalen en de website sjengandthegang.nl. Op zaterdag 17 september om 12.00 uur ging de online ticketverkoop van start en op maandagmorgen 19 september konden we al mededelen dat alle kaarten verkocht waren. In nog geen twee dagen uitverkocht!

We kregen al gauw de melding dat heel veel mensen het nieuws over het reünie-optreden gemist hadden en dus ook geen kaartje hadden weten te bemachtigen. Daarop werd besloten om nog een extra concert te geven, en wel op vrijdag 9 december. De online ticketshop is daarvoor nu geopend, maar er zijn voor deze tweede ronde ook fysieke kaarten te koop bij Top1Toys Coenen in Roggel. 

Praktische informatie

Op vrijdag 9 én zaterdag 10 december 2022 vinden de reünieconcerten van Sjeng & the Gang plaats in zaal La Rochelle in Roggel. Het optreden van zaterdag 10 december is uitverkocht, maar tickets voor de vrijdag zijn nog te koop via sjengandthegang.nl en bij Top1Toys Coenen in Roggel. 

Blijf op de hoogte via de website sjengandthegang.nl, Facebook of Instagram