Penetrante brandlucht waarneembaar in regio Weert

Wie vanochtend in de regio Weert buiten liep heeft vast een brandlucht opgemerkt. Het geur van verbrand plastic is zowel in Weert als Nederweert af en toe goed te ruiken. De oorzaak is een brand bij een recyclingbedrijf in België.

In Herstal/Wandre (België) is er brand bij een recyclingbedrijf in witgoed. De brand is inmiddels onder controle. De wind komt vanuit het zuiden en daardoor waait de brandlucht over Limburg heen. Het nablussen zal nog enkele uren duren en dat blijft rook veroorzaken.

De rook brengt een vervelende geur met zich mee. Metingen wijzen echter uit dat er alleen sprake is van hinder, zo meldt de brandweer van Zuid-Limburg. In Zuid-Limburg is de geuroverlast nog erger dan in onze regio.

Witgoed bevat veel kunststof, wat de geuroverlast verklaart. Veiligheidsregio Zuid-Limburg blijft metingen verrichten.