‘Rare werelden’ in Sint Theuniskapel

Op zaterdag 5 en zondag 6 november vindt in Kunsthal Weert de tentoonstelling ‘Rare werelden’ plaats. Elke kunstenaar in deze expositie probeert verwondering te veroorzaken bij de toeschouwer.

Waar de ene kunstenaar (Ardi Brouwers) kerkgebouwen afbeeldt als stillevenvoorwerpen, tekent de ander (Cees Dolk) een kerk als een verzameling plattegronden en labyrinten.

Dirk Huizer en Marinus Fuit creëren surrealistische ruimtes met verschillende perspectieven in een beeld. Pat Andrea werkt met mensfiguren in onrealistische grootteverhoudingen in kamers met felgekleurde doorlaatbare wanden.

Hans Wap plaatst scheepswrakken op de keukentafel en laat vliegtuigen crashen in de slaapkamer. Tom Boks keert de groottes van bloemen, insecten en mensen helemaal om. Arthur van der Pols snijdt de aarde als een platte schijf met rotslandschap uit linoleum en in een landschap van Mareike Geys zie je een gezicht.

Dat ons ‘normale’ wereldbeeld meestal gevormd wordt met één oog vanaf een vast standpunt, zoals door de lens van een fotograaf, is misschien nog wel het raarst!

Praktische informatie