Pompoenentuin van familie Pouwels is uit de hand gelopen hobby

Plaats een reactie

De pompoenentuin van Hans en Lilian Pouwels aan de Hushoverweg 67 in Weert ligt er weer piekfijn bij. Het gras is gemaaid, het water in de vijver is glashelder en de honderden pompoenen liggen netjes uitgestald; klaar om verkocht te worden. Ook dit jaar weten weer vele Weertenaren de pompoenentuin te vinden.

Van een paar naar duizenden

Eind jaren ’90 zijn Lilian en Hans begonnen met het kweken van pompoenen. Lilian: “Het is een uit de hand gelopen hobby”. Aanstichtster van dit alles is haar schoonmoeder; “Die kwam met een aantal pompoenenzaadjes en die zei tegen mijn man: hier, doe er maar wat mee want ik kan er niks mee beginnen”. Het eerste jaar leverde dat een paar exemplaren op. Inmiddels kweken ze er duizenden per jaar.

Betaalbaar

Een man wandelt de tuin van Lilian en Hans binnen. “Ik kwam hier langs en dacht: ik ga eens even kijken”, vertelt hij. Tien minuten later vertrekt hij weer met vier grote oranje pompoenen in zijn kruiwagen. “.. Even naar de auto brengen!” roept hij.

Volgens Hans worden er vaak van dit soort spontane aankopen gedaan. De prijs die het echtpaar vraagt voor een pompoen zal hier zeker aan bijdragen. “We hebben pompoenen vanaf 75 cent tot een paar euro, ..”, zo vertelt Hans. “.. heel betaalbaar, niet zo duur als in veel winkels”.

Genieten

Als Lilian de vraag gesteld wordt wat er zo mooi aan pompoenen is moet ze even nadenken. “.. De kleur, de soorten .. hoe het kan groeien”. Ieder jaar geniet ze weer van het kweken en verkopen van alle pompoenen. Maar ze is ook weer blij als het seizoen erop zit.

Openingstijden

De pompoenentuin van Lilian en Hans is nog open tot en met 11 november a.s. Van maandag tot en met vrijdag ben je welkom tussen 9.00 en 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

In deze video nemen we een kijkje in de pompoenentuin van de familie Pouwels. Ook vertelt Lilian hoe het kweken van pompoenen in zijn werk gaat: https://youtu.be/iHck9a5RBSY.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie