Pompoenen met een vuurrode neus bij Eynderhoof

Algemeen Nederweert Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto: Ede (Clownsclubweekend 2022)

Nederweert-Eind – Hij is al vele jaren een graag geziene gast in het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert: Clown Guit. Op eigen wijze en met een vrolijke noot amuseert hij de jongste bezoekers met zijn grappen en grollen. Voor zondag 15 oktober heeft hij maar liefst 20 van zijn grappige vrienden uitgenodigd om in het Limburgs openluchtmuseum samen met de kinderen een feestje te bouwen. Geen enge kostuums of gevreesde schmink, maar met een vuurrode neus en aanstekelijke lach. Een unieke ervaring!

Pompoenen snijden en stroop koken

De kinderen staan nog meer in het middelpunt en kunnen meedoen met het jaarlijkse snijden van pompoenen. Een heel veld aan zelfgekweekte pompoenen is beschikbaar om naar eigen inzicht een kunstwerk te maken, speciaal voor Halloween of gezellig voor op de tuintafel. Aan de veiligheid van de kinderen is zeker gedacht en deskundige helpers, die ook uitleg geven over wat moeilijkere snijvoorbeelden, zijn aanwezig. Kinderen mogen zelf een pompoen uitkiezen om te schilderen of te versieren met materialen en gereedschappen die deze middag aanwezig zijn.

De pompoenen kosten € 2,00 per stuk; de opbrengst van de verkoop gaat naar Burkina Faso. En dat is zeker nog niet alles. Op zondag 15 oktober wordt op Eynderhoof ook ouderwets stroop gekookt van appels en peren. Een manier waarop ze vroeger fruit langdurig bewaarden en de lekkernij nog vele maanden later op tafel wisten te zetten.

Alle ambachten zijn natuurlijk in bedrijf en het belooft weer een mooie dag te worden voor het hele gezin. Voor wie minder actief wil zijn of zichzelf tussendoor een momentje van rust gunt is er vlaai uit eigen bakhuis en iets lekkers te drinken op het terras of in de herberg. Voor de muziek wordt gezorgd door Mart Vervoort.

Praktische informatie

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is deze zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen tot en met 2 jaar en museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen. Het bezoekadres van het museum is Milderspaât 1 in Nederweert-Eind.

Meer informatie over het programma of de verdere mogelijkheden op Eynderhoof is te vinden op de website www.eynderhoof.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie