Première Coronamonologen in Cranendonck

Algemeen Corona Cranendonck Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Cranendonck – In maart 2020 sloeg corona, net als in andere plaatsen, ook in Cranendonck in als een bom. Sommigen verloren iemand in de dood, enkelen lagen lange tijd in coma, anderen moesten hun eigen zaak sluiten, zorgmedewerkers raakten overbelast en een grote groep voelde zich alleen en eenzaam. In de theatervoorstelling Coronamonologen, bestaande uit drie aktes, vertellen inwoners vanuit hun eigen perspectief hun persoonlijke ervaring en verhaal. De Coronamonologen gaat 24 november om 20.00 uur in première in De Reinder in Budel-Schoot.

Corinne Heyrman, toneelschrijver en theatermaker, is tijdens het project op zoek gegaan naar de verhalen. Ellen ten Haken, regisseur en theatermaker bij RICK, maakte er een korte voorstelling van. De aktes ‘9 maart 2020’, ‘Covidlover’ en ‘Een hommage’ worden tijdens het theaterstuk gespeeld door de personen zelf en enkele acteurs.

Hoe heeft u zelf de coronaperiode ervaren? Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om uw persoonlijke verhaal omtrent de pandemie te delen. Medewerkers van welzijnsorganisatie Cordaad leiden dit gesprek.

Data & locaties

Door de coronamaatregelen gedurende de lockdowns was de organisatie helaas genoodzaakt om de geplande theatervoorstellingen in 2021 uit te stellen. Nu zijn de voorstellingen opnieuw gepland. De deelnemers zijn alweer volop aan het repeteren. Je kunt de voorstelling op de volgende locaties en data bezoeken: 

  • De Reinder in Budel-Schoot op 24 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via RICK. 
  • De Borgh in Budel op 25 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via www.deborghbudel.nl
  • De Smeltkroes in Maarheeze op 27 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via RICK.

Voor meer info en tickets: www.rickraakt.nl/coronamonologen

Samenwerking

RICK werkt vanuit CAC (Community Art Cranendonck) bij de Coronamonologen samen met Cordaad en Cultuurcraan. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, ZonMW en de Rabobank. De monologen zijn eerder gedeeld via een aantal podcast en een boekje dat huis-aan-huis is verspreid in gemeente Cranendonck. 

Coronamonologen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie