Sinterklaas zoekt nog helpende handen

Plaats een reactie

Met nog een paar nachtjes slapen tot Sinterklaas weer in Nederland arriveert is de organisatie van het Huis van Nicolaas in Weert op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Voor de 20e editie van het leukste feest van de winter is men nog op zoek naar hulp bij het ontvangen van de vele enthousiaste kinderen.

Het jaarlijks georganiseerde Huis van Nicolaas draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar is de organisatie nog op zoek, dus wie Sinterklaas graag een handje helpt is van harte welkom zich aan te melden. Met name op doordeweekse dagen is er nog een tekort aan ondersteuning.

Dag van een Piet

Een Piet in het Huis van Nicolaas staat ’s ochtends om acht uur paraat om de dag voor te bereiden. Na een kopje koffie samen met de andere Pieten en Sinterklaas worden dagelijks om 10.00 uur basisscholen en instanties voor mindervaliden ontvangen. Bezoekers komen van heinde en verre, dus het is altijd een feestelijke ontmoeting met heel veel enthousiaste kinderen. Als zij om 12 uur alles gezien hebben zwaait Piet de kindjes uit. Sint en Pieten genieten ’s middags van een lekkere lunch waarbij natuurlijk geproefd moet worden of de vers in de keuken gebakken pepernootjes goed gelukt zijn.

Om 13.00 uur opent Voordeurpiet de entree van het Huis, zodat de vele kinderen, groot en klein, een kijkje kunnen nemen op hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland. Nadat alle bezoekers weer naar huis zijn kunnen de Opruimpieten aan de slag en wordt de dag om 18.00 uur afgesloten. De Pieten die ’s nachts niet meer de daken op gaan kunnen dan lekker uitrusten.

20 jaar Huis van Nicolaas

Al voor de twintigste keer logeren Sint en Pieten in het gastvrije Weert. Decor is de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Het Huis van Nicolaas is in 2022 geopend van 15 november t/m 4 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Meer informatie over het Huis van Nicolaas en de mogelijkheid tot aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl/vrijwilliger.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie