Themabijeenkomst ‘Borstkanker in je relatie’

SJG Weert, Alexander Monro regio Zuidoost en het Toon Hermans Huis Weert e.o. organiseren op donderdag 20 oktober a.s. een themabijeenkomst met als onderwerp borstkanker in je relatie.

De themabijeenkomst is speciaal bedoeld voor borstkankerpatiënten én hun partners. Zowel voor degenen die in het verleden borstkanker hebben gehad als voor mensen die nu nog in behandeling zijn.

De avond wordt gehouden in het restaurant van het SJG Weert, Vogelsbleek 5 en begint om 19.45 uur. Inloop (met koffie en thee) vanaf 19.15 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Aanmelden

Alléén toegang na aanmelding via: [email protected] of 0495-541444. Vermeld naam, e-mailadres, telefoonnummer en of je iemand meeneemt.

Borstkanker. Hoe ga je daar samen met je partner mee om? Wat kun je beter wél doen en wat niet? Hoe kun je voor elkaar een goede steun en toeverlaat zijn?

Borstkanker is niet alleen een medische ingreep en behandeling maar grijpt diep in in je relatie, je gezin, je werkomgeving en je vriendenkring.  Het is een intense periode van onzekerheid, emoties, verdriet en bijwerkingen. Tijdens deze informatiebijeenkomst komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod. 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Opening door Miriam Geene, verpleegkundig specialist oncologie bij SJG Weert en Bertien Nijnens, coördinator van het Toon Hermans Huis Weert.
  • Ervaringsdeskundigen en professionals aan het woord. Vier sprekers belichten hun ervaringen vanuit diverse invalshoeken en gaan met elkaar in dialoog. De sprekers zijn:
  • Monique Verhaegh, ervaringsdeskundige borstkanker 
  • Jaap Luikenaar, ervaringsdeskundige partner met borstkanker. Jaap schreef een boek getiteld: ‘Man op de Mammapoli’ en ook blogt hij op www.manopdemammapoli.nl
  • Sabine van Elst, psycholoog verbonden aan SJG Weert en gespecialiseerd in psychosociale oncologie en medische hypnotherapie.
  • Carin Jacobs, medisch maatschappelijk werker verbonden aan SJG. Zij voert vertrouwelijke gesprekken met patiënten over spanningen en onzekerheden, ook als die zelf niet precies kunnen vertellen waar de moeilijkheid zit.