Borstkankermaand start met sponsortocht vanuit Weert

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Saskia Leenders Wolfs gaat op zondag 1 oktober een ultieme hardloopuitdaging aan. Zij gaat 100 kilometer hardlopen langs vijf van de zes Limburgse Toon Hermans Huizen. Deze datum is niet zomaar gekozen: 1 oktober is namelijk de start van de borstkankermaand. De diagnose die Saskia zelf twee keer kreeg, Vandaar de titel van de tocht: ‘(De) weg met kanker’.

De Limburgse Toon Hermans Huizen en de Maarten van der Weijden Foundation

Toon Hermans Huizen zijn centra voor mensen die leven met en na kanker. De centra zijn bijzondere ontmoetingsplaatsen waar je je verhaal kunt delen en kan deelnemen aan ontspannende en creatieve activiteiten.

Saskia gaat deze uitdaging aan om de naamsbekendheid van de Limburgse Toon Hermans Huizen te vergroten en de drempel van deze centra te verlagen voor mensen die geraakt zijn door kanker. 

Saskia wil zoveel mogelijk geld inzamelen. Niet alleen voor de Limburgse Huizen, maar ook voor de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek (MVDWF). Jaarlijks krijgen 100.000 mensen de diagnose kanker en overlijden 40.000 mensen daaraan. De opbrengsten die naar de MVDWF gaan, zullen voor 100% naar kankeronderzoek gaan – ‘Weg met kanker’.

De route

Op 1 oktober gaat Saskia er alles aan doen om haar route langs vijf van de zes Limburgse huizen te voltooien. Toon Hermans Huis Noord-Limburg steunt de actie volledig, maar ligt te ver van de route.

De huizen zelf organiseren aansluitende activiteiten om Saskia aan te moedigen tijdens haar loop. Om 7.30 uur zal het startsein worden gegeven bij het Toon Hermans Huis (THH) in Weert. ‘(De) weg met kanker’ gaat verder via THH Roermond, THH Sittard en het THH Maastricht. Naar verwachting zal Saskia rond 21.00 uur bij het THH Parkstad Heerlen de finishlijn bereiken. 

Meer informatie

Het programma ‘(De) weg met kanker’ vind je op de websites van de Limburgse Toon Hermans Huizen en de bijbehorende sociale media. Saskia ondersteunen bij ‘(De) weg met kanker’ kan via www.geef.nl/nl/actie/de-weg-met-kanker.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie