Vogelgriep vastgesteld in Ospel: vervoersverbod in Weert

In Ospel, deel van de buurgemeente Nederweert, is een geval van vogelgriep vastgesteld bij een pluimveebedrijf. Binnen een straal van één kilometer worden in Ospel alle pluimveebedrijven preventief geruimd.

De bedrijven in een straal van 3 kilometer worden de komende 14 dagen extra gemonitord. Deze straal van drie kilometer raakt de gemeentegrens tussen Nederweert en Weert, maar heeft geen gevolgen voor pluimveehouders in de gemeente Weert.

Vervoersverbod

Daarnaast wordt er altijd preventief een vervoersverbod van kracht. Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Dit vervoersverbod raakt een groot deel van de gemeente Weert.

Dit verbod komt bovenop het al geldende vervoersgebod in onze gemeente vanwege de vaststelling van vogelgriep in de Belgische gemeente Bocholt op 21 september jl. Dat houdt in dat er op dit moment in Weert overal een vervoersverbod geldt.