Wisseling van de BOA-wacht

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Ruim vier en een half jaar was ze een vertrouwd gezicht in de binnenstad van Weert. Vrijdag zwaaide ze af als BOA: Willie Konings. De afgelopen maanden heeft ze haar opvolgster Kyara Damen ingewerkt. Zij ziet haar taak als BOA-binnenstad als een flinke verantwoordelijkheid maar is er ook helemaal klaar voor.

Boek

Na ruim 22 jaar hangt Willie haar BOA-uniform aan de wilgen. “Ik kan er een boek over schrijven: de leuke dingen, de minder leuke dingen”, zo blikt ze terug. “Je krijgt te maken met de markt, met winkeliers, met bedrijven die in de stad laden en lossen … Dat maakt het werk ook zo leuk”. Desondanks gaat Willie beginnen aan een nieuwe uitdaging. Ze wordt werfbeheerster op de gemeentewerf van Weert.

Opvolgster

Kyara Damen neemt het stokje van Willie over. De afgelopen maanden is zij ingewerkt als BOA. “Ik heb veel dingen geleerd, veel dingen overgenomen van mijn collega’s; verschillende werkwijzen”. Wordt Kyara een BOA die op haar strepen zal staan of heeft ze een andere aanpak? “Per situatie wil ik graag bekijken hoe de situatie er uitziet. Ik wil niet iedereen op de vingers tikken met een bekeuring als het niet nodig is. Ik vind wel dat het veilig moet blijven voor iedereen”.

Laatste dag

Vrijdag was de laatste dag van Willie als Weerter BOA. “Ik heb een afscheid op de afdeling en we krijgen nog een gezamenlijke lunch. Ik ben al afscheid gaan nemen op de markt, ik heb al wat winkeliers gehad. Maar het zijn zoveel mensen waar ik fijn mee heb samengewerkt, ik kan onmogelijk van iedereen persoonlijk afscheid nemen”.

In deze video zien we Willie Konings voor het laatst aan het werk als BOA. Samen met haar opvolgster Kyara Damen maakt ze een rondje door de binnenstad: https://youtu.be/hBW0a3nF5wY.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie