Aandacht voor cybercriminaliteit in Mobiele Media Lab op Molenakker

Maandag 21 november staat het Mobiele Media Lab van de politie in de wijk Molenakker. In deze 18-meter lange trailer kunnen kinderen en volwassenen alles leren over digitale criminaliteit.

Dit initiatief is ontstaan vanuit Buurtpreventie Molenakker. Naast Buurtpreventie Molenakker zelf zijn ook de politie en de gemeente Weert hierbij aanwezig. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Het Media Lab staat vandaag van 15.00 tot 20.00 uur bij de voetbalvelden van SV Laar, in Weert.

Samen voor een veiliger Weert

Ons leven vindt steeds meer online plaats. En steeds vaker worden mensen (jong en oud) slachtoffer van digitale criminaliteit. Denk aan cyberpesten, hacken, phishing of oplichting. Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten en wat je wel of juist niet moet doen.

Naast dat Buurtpreventie Molenakker zorgt voor een veiligere wijk, organiseren ze nu dus ook deze middag/avond rondom online veiligheid. De politie en de gemeente Weert ondersteunen dit soort initiatieven en bijeenkomsten graag, om bewust bekwaam én weerbaar te maken tegen digitale criminaliteit.

Kom jij ook een kijkje nemen?

In het Mobiele Media Lab kun je in gesprek gaan met Buurtpreventie, politie en gemeente Weert. Ook op een leuke manier zelf aan de slag gaan met digitale criminaliteit, bijvoorbeeld met een quiz of spel. Leerzaam voor jong en oud. We nodigen iedereen uit om het leuke én leerzame Mobiele Media Lab te bezoeken. Want samen zorgen we voor een veiliger Weert.