Digitale catalogus kunstproject VerWEERT Hout compleet

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Na maandenlang zorgvuldig en hard werken is hij compleet: de digitale catalogus van kunstproject VerWEERT Hout. Een video bestaande uit afbeeldingen van alle door Weertenaren gecreëerde kunstwerken uit Romeins hout.

Expositie in de Paterskerk

In juli was kunstproject VerWEERT Hout al een groot succes te noemen. Toen werden de honderden zeer diverse kunstwerken tentoongesteld in de Paterskerk aan de Biest. Elk kunstwerk vertelt een ander verhaal, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze vervaardigd zijn uit hout dat afkomstig is van de archeologische opgravingen in Weert – hout dat meer dan 2000 jaar oud is.

Fase één geslaagd

Nu zijn ze dus digitaal vereeuwigd, al die bijzondere en échte Weerter kunstwerken. Daarmee is fase één van kunstproject VerWEERT Hout afgerond. Het plan voor fase twee van het project is om de stukken in 2023 samen te brengen in kunstwerk ‘De Vervormer’ in Kasteelpark Nijenborgh. Ga voor meer informatie naar www.kunstcentrumweert.nl.

Bekijk hier de digitale catalogus van kunstproject VerWEERT Hout: https://youtu.be/u29jlT2U380

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie