Braderie Centrum Weert op zondag 23 juli 2023

Gezellige sfeer, live-muziek, fijn publiek, tal van activiteiten en prachtig weer. Braderie Binnenstad Weert op 31 juli was volgens de organisatie een geweldige beleving. Het bezoekersaantal en de omzet van de Weerter ondernemers en markthandelaren logen er niet om. Na de dalende cijfers de afgelopen acht jaar werd het tijd voor verandering.

Het luisteren naar het publiek, het kiezen voor een zondag, het volgen van landelijke trends en het meegaan met de tijd werd beloond. En hóé! Voor bezoekers was het zoeken naar een laatste plekje voor een parkeerplaats en ook de parkeergarages stonden vol. Veel mensen kwamen met de fiets.

Niet alleen Weertenaren kwamen naar de binnenstad; zelfs de bewoners van onze buurlanden staken de grens over om te komen funshoppen. Het was Weert waar je moest zijn die dag.

Evaluatie editie 2022

De organisatie heeft mondelingen gesprekken gehad met diversen ondernemers in de straten en ook zij zien in dat de Braderie op zondag een goede zet was.

Dat de braderie zo’n succes was, is te danken aan het bundelen van de krachten, zo vertelt de organisatie. Een groot woord van dank aan iedereen die hier een steentje aan bijgedragen heeft. Ondernemers uit de regio vulden de plekken op van vertrokken markthandelaren er zijn namelijk 30% gestopt door twee jaar corona.

Live-muziek klonk door de straten doordat daghoreca-ondernemers bandjes hadden ingezet. Op de Stationstraat was een platenbeurs te bezoeken. Wilde je een leuke prijs winnen, dan kon je deelnemen aan één van de leuke win-acties voor jong en oud, zoals spijkerbroekhangen, envelop trekken of scoren met een basketbalworp.

En zoals dat hoort op een braderie, was er op diverse plaatsen aanbod van hapjes en drankjes. Dit soort initiatieven juichen ze toe. De organisatie nodigt je dan ook van harte uit om deze creatieve invulling voort te zetten.

Noteer alvast voor volgend jaar

Na het succes van afgelopen jaar kijkt de organisatie al weer uit naar de Braderie Binnenstad Weert van 2023. De braderie vindt altijd een week voor de bouwvak plaats. Omdat de keuze voor een zondag succesvol bleek, zal de braderie in 2023 op zondag 23 juli (geen koopzondag) georganiseerd worden, van 10.00 tot 17.00 uur. Schrijf deze datum alvast in jouw agenda.

Inschrijven

In januari starten de inschrijvingen voor 2023. Ondernemers aan de route en deelnemende standhouders ontvangen hierover te zijner tijd nog aanvullend informatie. In verband met de veiligheid in de binnenstad wordt er een maximum aantal plaatsen gehanteerd.

Wil je alvast een kraam of grondplaats reserveren? Dat kan door een email te sturen naar [email protected].