Duurzaamheidsplein op braderie Weert

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd
Camper Stella Vita

WeertEnergie bestaat 10 jaar en viert dat onder andere met het Duurzaamheidsplein op de braderie in de binnenstad van Weert. De Meikoel, het straatje tussen de oude en Nieuwe Markt, wordt op zondag 23 juli omgedoopt tot Duurzaamheidsplein. Op het plein is tussen 10.00 en 17.00 uur van alles te doen op het gebied van duurzaamheid. 

Camper Stella Vita

Een echte publiekstrekker is ’s wereld eerste camper die volledig wordt aangedreven door zonne-energie. De camper wekt energie op door middel van zonnepanelen op het dak en gebruikt deze energie voor zowel rijden als leven. Zo blijft er genoeg energie over voor je dagelijkse behoeftes zoals koken, wassen en tv kijken. Je rijdt on-the-road en leeft off-the-grid. Deze camper is ontwikkeld door Solar Team Eindhoven. 

Groen en gemeente

Wie zijn hemelwater wil afkoppelen, kan terecht bij de nieuwe Waterklaarbus van de gemeente Weert. Stadsecoloog Benjamin van Leeuwen van de gemeente Weert roept iedereen op een tegel uit zijn of haar tuin te wippen en die mee te nemen naar zijn kraam. Per huishouden één tegel. Hij ruilt die om voor een plantje, waarmee je je tuin kunt vergroenen. Verder gaat de Doetank voor publieke ontzorging van de gemeente Weert graag met je in gesprek.

Groene stroom en energie besparen

Wil je je energierekening omlaag brengen, maar weet je niet hoe? Energiecoaches van Warm Wonen in Weert helpen je met deskundig en onafhankelijk advies. Ook kun je een afspraak maken met de Energiefixers van Warm Wonen Thuis om bij je thuis gratis kleine energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. De Energiefixers zijn actief in de wijken Biest, Groenewoud, Fatima en Boshoven.

Dit jaar viert WeertEnergie haar 10-jarig bestaan en deelt de organisatie zonnebloemen uit. Wil je overstappen op lokaal duurzame energie, loop dan even langs de kraam van om | nieuwe energie. Ben je op zoek naar lichtgewicht zonnepanelen, laat je dan informeren door het Weerter bedrijf Solarge. 

Natuur en mens

Tot slot staan er op het Duurzaamheidsplein meerdere groene organisaties, die zich op hun eigen manier inzetten voor een natuurlijke en leefbare omgeving. Het gaat om IVN Weert e.o., Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Weerterlandhout en de Herenboeren Land van Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie