Clinic Downhiller en Kids MTB Clinic tijdens MTB Toertocht & Gravelride

Algemeen Sport Weert Reageer 3 min. leestijd
Marcel Janssen (rechts) overhandigt de cheque aan Serge van den Berg (links).

Op zondag 13 november kunnen kinderen en jongeren tijdens de Land van Horne MTB Toertocht & Gravelride deelnemen aan de Kids MTB clinic of de spectaculaire Clinic Downhillen. 

Serge van den Berg, initiatiefnemer en organisator van de clinics, is blij dat het ook dit jaar weer gelukt is om de clinics te organiseren. Van den Berg: “Het is best lastig om kinderen aan het sporten te krijgen, zeker in het digitale tijdperk waarin jongeren vaak de spelcomputer of iPad verkiezen boven buiten sporten.” 

Gelukkig onderkennen Limburg Cycling en de gemeente Weert dit probleem en zorgen zij er net als vorig jaar voor dat het financieel haalbaar is om deze laagdrempelige sportactiviteit voor de jeugd te organiseren. Toch was het nog even spannend of de clinics door zouden kunnen gaan, omdat de editie van vorig jaar mede mogelijk werd gemaakt door een startsubsidie van de NTFU Wielersportbond. Omdat deze subsidie eenmalig was ontstond er dit jaar een gat in de begroting.

Maatschappelijke cheque

Op dinsdag 8 november werd Serge van den Berg echter verrast door Marcel Janssen van de Rabobank, die namens Rabobank Limburg een maatschappelijke cheque ter waarde van € 500,- kwam overhandigen ten behoeve van de clinics. 

Alle werknemers van Rabobank Limburg mogen een cheque uitreiken aan een vereniging, stichting of sociaal-culturele instelling met een initiatief dat de lokale leefomgeving versterkt. Marcel Janssen stelde voor “zijn” bedrag te doneren aan de MTB-clinics voor kinderen en jongeren om hen zo extra te stimuleren om te gaan sporten. Dankzij dit initiatief van Rabobank Limburg en Marcel Janssen kunnen de clinics laagdrempelig blijven en gratis aangeboden worden aan alle deelnemende kinderen en jongeren.

Clinics

De clinics voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar worden gegeven door een gecertificeerde trainer en begeleid door ervaren trainers van TWC Weert. Meer informatie over de clinics vind je op de website www.twcweert.nl. Onderdeel van de clinics is een MTB-tocht over de kidsroute naar de voormalige stortplaats Delbroek, waar ook een rustplaats is ingericht met versnaperingen.  Ouders zijn welkom om mee te fietsen met hun kinderen. 

Wil je deelnemen aan een clinic op zondag 13 november, geef je dan op door een bericht te sturen naar [email protected] onder vermelding van je NAW-gegevens en geef aan of je aan de Kids MTB Clinic of de Clinic Downhillen wilt deelnemen. Dankzij de unieke samenwerking van TWC Weert met Limburg Cycling, Gemeente Weert en Rabobank Limburg zijn er geen kosten verbonden aan de clinics.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie