De politie waarschuwt: controles op fietsverlichting

112 Algemeen Weert 6 reacties 1 min. leestijd

Nederland staat bekend om zijn grote hoeveelheid dagelijkse fietsers, ook in de regio Weert trappen veel mensen de nodige kilometers weg. Dat is natuurlijk erg positief, maar in het donker ben extra kwetsbaar. Helemaal als je geen verlichting draagt.

Zorg er daarom wel altijd voor dat je verlichting in orde is. Niet alleen zodat je zelf beter ziet, maar ook om beter gezien te worden door anderen. Verkeersveiligheid is natuurlijk enorm belangrijk. Neem dus ook als ouder je verantwoordelijkheid door ervoor te zorgen dat de verlichting van de fiets van je kind(eren) werkt.

In de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal gaat de politie daarom op korte termijn ook weer fietsverlichting controles houden. Niet met het doel om met de “foei-vinger” te wijzen en om zoveel mogelijk bekeuringen te schrijven, maar om de aandacht te krijgen voor dit onderwerp en om iedereen bewust te maken, aldus de politie Weert via social media. Zorg er dus voor dat je vandaag nog jouw fiets of die van je kind(eren) controleert en in orde maakt, zodat iedereen zo veilig mogelijk de openbare weg op kan.

? Boetebedrag fietsverlichting = 69 euro.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties