Minderjarige opgepakt in Leudal na melding over vuurwapen

Foto via @wijkagenten_leudal

Leudal – Zaterdag hield de politie Weert – Nederweert – Leudal zich bezig met een onderzoek nadat er een melding was binnengekomen van een bedreiging met een vuurwapen.

Voor de politie was het toen nog onbekend of het om een écht of nep vuurwapen ging. De impact voor het slachtoffer was in elk geval groot, zo meldt de politie via social media. Een melding die dus serieus opgepakt moest worden.

Diezelfde avond resulteerde het onderzoek in een aanhouding van een minderjarige verdachte. Bij deze aanhouding werd ook een vlindermes aangetroffen. Deze werd door de politie in beslag genomen. Het ‘vuurwapen’ bleek uiteindelijk een BB-gun te zijn. Zo’n wapen is op afstand moeilijk te onderscheiden van een echt vuurwapen. Van deze BB-gun is uiteindelijk afstand gedaan en ook in beslag genomen.

Strafbaar

Steeds vaker ziet de politie jongeren met (nep)wapens en messen op zak. “Dit is niet normaal. Helaas wordt daar wel zo over gedacht.”, aldus de politie. De politie benadrukt dat het bezit hiervan strafbaar is en blijft en dat is met een reden. Word jij ook bedreigd door iemand? Bel dan 0900-8844. Heeft het spoed? Bel dan 112.